Monday, June 30, 2008

Öine Karksi-Nuia Xdream

Terje, Merili, mina.
Võtsime KÕIK punktid.
Rajal olime alla 13 tunni.
Finishiprotokollis (kus mõned etapid maha lahutatud) aeg 11:02.
Koht üldarvestuses 71 / 153, segavõistkonnis 18 / 55.

Enne starti:
Eelmisel õhtul leidsin, et mul pole enam ratast. Mu päevinäind, aga armas Marin Bear Valley on varastatud! Koos kiivri, kinnaste, pumba ja muuga. Häda! Laenasin siis sõbralt ratta (aitäh, Alvar!), aga sebimist oli sellega palju.

Etapiti:
1 - 2 jooks: Terje lühemale, Merili keskmisele, mina pikale etapile.
3 ujumine võtsime riidest lahti (kes päris, kes peaaegu) - hea otsus. Riietumine kaotas aega, aga märjalt sõita oleks olnud tüütu ja külm.
4 ratas otsus minna rada mööda Mäeküla järveni oli vale, sest rada polnud, oli võsane raiesmik. Ratast üle murdunud-kuivanud kuuskede sikutades läks aega palju. Lõpuks tegime ikka ringi mööda teed. Väääga vale rajavalik. Aga seal kaotasid aega ka paljud teised. Kompassi kaotasin ka sinna ära :(((
5 ratas: mööda teed. Vahepeal kerge segadus, kuna Karksis oli kaardi olev suur tee kinni pandud, aga sinna kaotasime vähe.
6 lisaülesanne krossirajal: pigem jalutasime, aga kaugusega saime tänu Terje spidokale pihta.
7 ratas: mööda teed
8 reljeefkaardil: sidusime ratta- ja jooksukaardi hästi ära, läksime teid ja sihte pidi otse punkti.
9 "riba" o-kaardil: jälle sidusime ratta- ja jooksukaardi hästi ära, lugesime sihte ja kauguseid õigesti, läksime neid pidi loha algusesse (sihil punktist kirdes) ja sealt otse punkti. Mõtlemise peale läks muidugi aega, aga muidu täiesti puhtalt võetud punkt.
10 peegelkaart: taluni ja sealt teed mööda edasi ja siis "kaardistamata" suure teeni. See lõi pildi taskusse. Ekslesime võsas punktist kaugel põhja pool ja vaidlesime, mida teha. Siis tulime tagasi lõuna poole ja lõpuks leidis Murjamite Janno punkti võsast üles.
11 suunaga: jooksime suure kambaga (kes kõik täpselt teadsid, kuhu minna) kuhugi ja siis eksisid kõik ära. Sõime veidi maasikaid ja olime üsna löödud. Lõpuks mõtlesime koos Allaniga välja, kus punkt kaardil olema peab - küngas, "kolmnurgast" 350 kraadi põhjas, enne sihti ja teed - ja seal ta oli kah! Taas suure ja väikese kaardi sidumine!
12 suunaga:Allani sabas, nagu kõik teisedki.
13 kastis:Pikk otsimine umbes viie tiimiga, kõik tuttavad :) Raimond leidis lõpuks üles. Mina ei tulnud selle peale, et 1:15k (tegelikult 1:10k) kaardil võib metsa ja lageda piir nii mööda olla. Punkt oli künkal, maastikul selle ümber puhas lage, kaardil puhas mets.
14 jooksuetapi lõpp, otse karjääriseinast alla
15 rattaga kanuu algusesse, mööda teid
16, 17, 18 kanuupunktid: sõitsime väga hästi, Merili tüüris ja võttis punkte ja sai väga märjaks. Aga p17 läksime koos teistega alt ja otsisime alguses valest kohast.
19 rattaga finishisse, sealt murelik uudis ja veidi helistamist.
20 palliülesanne: võtsin Terje kukile ja tema pani palli korvi :)

Füüsilised hädad ja vaevused:
Puuduvad! Midagi ei valuta, ei ole villis, ära hõõrutud ega jookse verd. Päev pärast xdreami ei anna ükski lihas end tunda. Huh!

Kokku:
Hindele viis miinus. Üks tagantjärele halb rajavalik (p4), kaks suure kambaga valesti kaasajooksu (p11 ja p17), üks ise-päris-ära-eksimine (p10) - nii pika raja kohta normaalne! Sõitsime ja jooksime normaalselt. Ei ühtegi suurt traumat, keegi ei kadunud metsa ära, ja KÕIK PUNKTID LEIDSIME ÜLES. (clap)!!!

Tagantjärele: muidugi oli liiga keeruline rada. Xdream ei ole orienteerumistehnika võistlus! Ja nipikas orienteerumine (peegelkaart, siht/riba, reljeefkaart, üksikute elementide eemaldamine) segamini viletsa/vana/vale kaardiga (p13 ümber) ja korraldajate kaladega (vale kaardimõõt, valed legendid, punktid seeläbi vales kohas) oli ikka liig mis liig. Samas meile sobis paremini kui teistele, nagu näha, saime kõik kätte. Vahepeal (10. ja 11. punktide juures) jättis küll mõtlemine meid maha, aga tuli tagasi jälle.

Taas sai kinnitust, et rattaga tuleb alati suuri teid mööda kihutada. Ja et xdreami kaardid on nii valed, et alati tuleb mitme tehnika järgi korraga orienteeruda. Ja et teiste sabas vigu teha on eriti tobe :)

Mu kompass leiti ka võsast üles. Selle üle on eriti hea meel. Leidja saab vist tasuks minu spidoka - tal läks see kaduma, aga mul on just üle - ratas varastati ära, aga spido jäi alles - seega puhas võit mõlemale.