Monday, June 4, 2012

Öine Xdream: juhm pea & tönts silm

Olge kaardilt rajalegendi lugemisel ülimalt tähelepanelikud!, 
kirjutab Valga Xdreami juhend, kohe alguses ja paksus kirjas ja hüüumärgiga.
Aga mida tegime meie!!!!

1) Jooks, metsa, alfa-beeta-gamma järele. 
Legend: "punkt on raiesmikul".
Meie: müttame paksus Läti metsas, imestades, miks siin kedagi peale meie pole ja miks me siit mitte midagi ei leia.

2) Arvutusülesanne. 
??? = CDXLIV - CCLIX - CLXXX.
??? on järgmises valikus võetavate KP-de arv.
Vahime rooma numbreid, pikalt ja väga juhmilt. Lõpuks saan tulemuseks NULLI. See tähendaks, et ei tuleks võtta mitte ühtegi punkti ja võiks kogu etapi ära jätta!!! Hetkeks loodan, et ehk tõesti... Aga ei, see oleks liiga hea, et olla tõsi. Õige tulemuseni on veel mitu-mitu väga ähmast minutit...

3) Valik-orienteerumine, jooks. 
Kaardil on vaid valge laik KP-dega. Jookseme pimesi ja teeme viga ja kirume. Alles pärast finišit leiame kaarti uurides, et jooksu-O jaoks on eraldi kaardike, korralik, reljeefi ja joonorientiiridega...

4) Kummipaadiralli algus. 
Kiri: "paadid on siit 250m allavoolu". Loeme, noogutame ja hakkame jõge mööda üles sörkima.

5) Morse-ülesanne.
Vahime vilkuvat ekraani ligi 15 min, enne kui kaks kolmetähelist sõna kätte saime.

Ja kõige kunn:

6) RISTSÕNA FEIL.
Kuigi
6a) ristsõna oli legendis algusest peale meie silme ees,
6b) juhend palus selgelt kõigile pastakad kaasa võtta, mida me hoolikalt ka tegime,
6c) juhend soovitas ristsõna lahendamisel "välist abi" (loe: rahvusvahelist koostööd),
jõudsime ristsõna-punkti ilma pastakata.

Seal valisid meie täiesti segi joostud ajud lahendamise asemel... uue jooksu. Tegelt oli meil vastus koostöös sõbraliku Läti tiimiga suht kohe peale L lahkumist käes. Ja siis me ootasime 35 min, kuni meie jooksuäss saabub Valga suburbist lahendusega, mida me juba ammu teadsime.

Pärast autos lahendas L ristsõna ilma läti abita 10 minutiga ära.

7) Viimase KP jätsime lihtsalt võtmata, lippasime eelviimasest finišisse. Ristsõna oli moraali täiega hävitand, keegi ei lugend ei kaarti ega legendi, lihtsalt "läksime koju ära". Õnneks märkas L viga enne tulemuste registreerimist ja käisime KP-s ikka ära. Kaotus tulemustes - mitu kohta.

Kõige krooniks saime 4 tundi trahvi ja pole aimugi, mille eest.
SI väljatrükid on korras, kõik punktid oleks nagu võetud, liikusime kogu aeg koos...


Tegelikult kaotasime vigade tõttu vaid tunni. GPS paneb metsas saadud "oo fakk kus me nüüd alles panime tala" emotsioonidele reaalsed ajad külge.
Alfa-punkti kaotus paar minutit.
Jooksu-O valges kobamine 7 minutit - olime koos saja inimesega pimedas metsas just selle künka otsas, kus punkti #57 parajasti polnud, ülejäänud KP-d võtsime täiesti puhtalt.
Kõige totram oligi ristsõna, kus saime lolluse tõttu a) oodata b) külma c) sabas seista ja -40 minutit. 



Muidu võtsime kõik puhtalt, o-vigu ei teinud ja rajavalikud olid head enam-vähem. Aga finišis & pärast koju sõites oli ikkagi tunne, nagu oleks me Lätis käinud lolli mängimas, mitte võistlemas.
PÄRAST TULEMUSTE SELGUMIST:
Meie 4h trahv on kadunud, aga see-eest on 30 min. Korraldajad saatsid mingi faili ka. Üks trahv on puuduv SI viimase silla all - müstika, sest nägin ise, kuidas ML oma SI sinna sisse pani (ja siis rippuva jaama mulle ulatas). Teine on "jooksu-valiku lõpp #60", legendis seda pole, on ratta algus... mis meil kindlasti võetud sai - tegime veel ekstra haagi selle pärast... Ühesõnaga, arusaamatu.
Koos trahvidega 58. koht 150 lõpetanust, rahul sellega just ei ole, aga noh.

1 comment:

Anonymous said...

Läksin praegu seda lugedes kohe kaarti otsima ja leidsin, et tõepoolest - jooksu-o puhul oli täiesti korralik reljeefiga kaart eraldi olemas :D Seega jooksime samuti mööda valget kaarti, sihtide-teede järgi ja mõtlesime, et milline küngas see umbes võiks olla. Arvutusülesandes tuli esimese raksuga vastuseks 25! Kuna me jõudsime morset tegema alles hommikul kella 6 paiku ehk peale ca 8 h metsas ragistamist, siis ajas see juhtme ikka totaalselt kokku, visuaalne eristusvõime oli nullilähedane selleks ajaks (eriti sõnavaheliste pauside puhul). Aga tore emotsioonide äratundmine sissekandest :)

Maria,
psühhopähklid