Monday, February 23, 2015

Tallinna Xdream

Lauri + Martin + mina.
Mul pole vähimatki spordivormi. Aga Lauri ja Martin lubasid suure suuga "ei ei me ka ei jaksa joosta bla bla blaa" ja nii ma kaasa läksingi.
Ilm: +paar kraadi, veidi vihma, veidi päikest - ja palju palju jääd! Rabad on pool-sulad, jalgteed on lausjääs. Lauri hankis meile ägedad tossu alla panemise nublud. Töötasid jääl imehästi!

1:20k kaart kattis ära Nõmme, Astangu, Harku karjääri ja raba. Planeerida me ei viitsinud. "Jookseme sinna ja siis tänna ja eks siis näe". Tegelikult võtsime ära kaardi ülemise osa. Muuseas tegime ringi ümber meie kontori.

"Ei jookse" jutt osutus hülge mölaks. Pulss läks punasesse juba esimesel etapil. Andsin seljakoti kohe Martinile ja lootsin vaid, et suudan natukenegi kaasa joosta. Üllatuseks kestsin siiski enam-vähem lõpuni välja - sörkisime suurema osa maast, käimist tuli sisse väga vähe.

Kohe esimeses KPs sai ka selgeks, et see on Xdream, mitte niisama O-jooks. KP1 - elevaatori tipus. KP2 - suusahüppemäe tipus. KP4 - sürr kaldtee trollide lõpp-peatuse juures. Samas joones läks lõpuni välja. Nõmme-Astangu-Harku maastik on kõigile tuttav, kuid rajameister Tõnis Erm oli punktidele ja etappidele leidnud uskumatult originaalsed lahendused. Lauri on Astangul seitse aastat elanud ja leidis otse kodu juurest võõrast maastikku. Äge!

O-vigu tegime vähe, rajavaliku vigu tegime vähe. Tiir Mustamäelt üle Astangu Harku karjäärini ja tagasi tundub ka hilisemal analüüsil üsna hea. All oli maastik laugem, aga punkte hõredamalt. Jääl liueldes, rabades sumades, Harku karjääri püdelas mudas venides läbisime 4 tunniga u 26 km. Ja ronida sai mehemoodi.

68 punkti
48 / 137 koht
Enda jaoks tegin täiesti müstiliselt hea soorituse.
Rohkema jaoks oleks pidanud lihtsalt tugevam olema.

Aitähhid:
Laurile, kes kutsus!
Rajameistrile, kes hea raja tegi!
SK Xdreamile, kes jätkuvalt korraldab põnevat ja mõnusat võistlust!

Alg-kaart:
http://www.sportrec.eu/ui/nsport_admin/index.php?r=api/map&id=1ae8ubu
Martini track:
https://www.endomondo.com/workouts/475593384/10638593?country=ee&lang=en&measure=metric&o=course
(Lauri oma on veidi pikem)
Tulemused:
http://www.xdream.ee/tul/15_wx_nomme/web/results.htm

No comments: