Monday, June 1, 2015

Intsident jalgratta ja veoautoga

Sõitsin rattaga Balti jaama rongi peale. Kadriorg, Ahtri tänav, Mere pst, Linnahalli trammipeatus. Ja sealt Rannamäe teed pidi otse jaama.
Suurest Rannaväravast üles sõites tuli meelde, et eelmine kord samast kohast rattaga sõites jäin autodele jalgu, seega lisasin kiirust.

Saite aru?
Sõitsin Suurest Rannaväravast üles, Energiakeskusest Paksu Margareeta suunas, sõiduteel.

Mina sain aru siis, kui kurvi tagant ilmus veoauto. Õnneks oli naaber-rada tühi. Veokas pidurdas ja võttis kõrvale ja sai must mööda. Jäin ellu.
Ma ei kujuta ette, mis vandesõnu veokajuht sel hetkel kuuldavale tõi. Jalgratas - vastassuunavööndis - pimedas kurvis - keset teed.

Autojuhina ma tegelt tean, et seal on liiklus vastupidiseks muutunud ja mõlemad rajad tulevad nüüd Balta poolt sadama suunas. Aga ratturina oli mul eelmiste sõitude mälestus nii tugev, et näe - ei mäletanud.

Tagasi tulles sõitsime Balti jaamast sadama poole piki trammitee äärset rattateed. Vaatasin, kas rattatee ja S-Rannavärava ristis on märk, mis ratturile ütleks, et see on ühesuunaline tänav ja palun ära siit paremale keera. Muidugi ei ole seal mingit märki. Vanalinna sõitev rattur võib sealt vabalt (ja seaduslikult) üles paremale keerata ja minuga samasse seisu jääda.

(Veo)autojuhid:
- palun südamest vabandust, ja
- aitäh, ja
- ratturid ei tee lollusi alati ülbusest, vaid mõnikord nad lihtsalt ongi lollid.

No comments: