Sunday, August 23, 2015

Rattamatk Kõrvemaal


Kõrvemaa keskus reklaamis Paukjärve rattamatka. Olen aastaid!!! tahtnud sealkandis rattaga sõita. Nimi kirja! Auto on Soomes, aga rong Ülemiste => Aegviidu võtab vaid pool tundi.

Igaks juhuks läksin varakult kohale. Nii sain juba enne päris-matka kaks tundi sõidetud. Suusarajal chillimise kõrval tegin Vargamäe oosil off-roadi.

Matk oli välja kuulutatult lastekas. Kaks mudilast rattatoolis, kaks (6a ja 7a) omal jõul. Aga lapsed-naised saadeti otse ja mehed pandi pikemaid tiire tegema. Ma ise lisasin koormust sellega, et jätsin kiivri Venemäele ja sõitsin 8 km piki liivast teed sinna-tagasi. Lisaks tegin tiiru ümber Jussi Kõverjärve - lõuna pool on seal laudtee, põhjakaldal oos (see, mille harjale viib trepp). Ja ujusin ümber Paukjärve saarekese.

Kokku umbes 60 km / 6 tundi sõitu täiesti korralikul maastikul. Väga ära ei väsinud. Mu FS on sellise raja jaoks loodud ja töötab nagu tank. Pärast sõitu soe supp, Kõrvemaa on ikka täiesti üle prahi!

Kaasa tuli ja tagasi tõi mind J., aitäh!

Eriline respekt aga neile kahele 6 & 7 a tüdrukule, kes matka omal jõul ära tegid. Nad sõitsid u 25 km, sellest osa lihtsalt kruusakal, aga piisavalt oli ka juurikaid, liiva, liivaseid laskumisi ja tõuse. Tegijad, täiega!!!

No comments: